Lediga jobb som Säkerhetsrådgivare i Ljungby

Se lediga jobb som Säkerhetsrådgivare i Ljungby. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Ljungby som finns hos arbetsgivaren.

Beredskapssamordnare

Ansök    Apr 26    Ljungby kommun    Säkerhetsrådgivare
Ljungby kommuns värdegrund är; Vi är öppna, vi är framåt och vi vill. Det betyder att vi håller vad vi lovar, löser problem tillsammans, är modiga och kreativa och har service i fokus. I vår kommun känner vi arbetsglädje, trivsel och trygghet. Mångfald och lika villkor är viktigt för oss. Vi är ca 2 900 kompetenta och engagerade medarbetare och vi välkomnar olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger stora... Visa mer
Ljungby kommuns värdegrund är; Vi är öppna, vi är framåt och vi vill. Det betyder att vi håller vad vi lovar, löser problem tillsammans, är modiga och kreativa och har service i fokus. I vår kommun känner vi arbetsglädje, trivsel och trygghet. Mångfald och lika villkor är viktigt för oss.

Vi är ca 2 900 kompetenta och engagerade medarbetare och vi välkomnar olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger stora möjligheter till utveckling.

Hos oss är balans i livet viktigt! Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete med familj och fritid, därför tillämpar vi flextid i de verksamheter där det tillåter. Vi har generöst med semester och möjlighet till semesterväxling, subventionerat årskort med Länstrafiken, friskvårdsbidrag och mycket annat. Som medarbetare har du gratis medlemskap i personalklubben, vilket ger möjlighet till gratis träning och bad vid närliggande träningsanläggning och äventyrsbad, samt möjlighet att delta i andra aktiviteter.

Kommunen växer med vår vision I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans, 35 000 invånare år 2035 och vi vill ha med dig på den resan. Vill du vara med?

Vi har Sveriges viktigaste jobb och ett av dem kan nu bli ditt.

Besök oss gärna på www.ljungby.se/jobb
Välkommen till oss!

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som beredskapssamordnare kommer du arbeta övergripande med kommunens krisberedskap vilket bland annat omfattar kontinuitetshantering, risk- och sårbarhetsanalyser, framtagande av styrdokument, utbildning och övning. En konkret uppgift är också att säkerställa att beslutade trygghetspunkter kan aktiveras och bemannas i händelse av kris.
Eftersom arbetet inom krisberedskap och civilt försvar hänger samman kommer du arbeta nära övriga kolleger på enheten men även de medarbetar på förvaltningarna som ingår i vår arbetsgrupp för trygghet och säkerhet.
Som beredskapssamordnare ingår du i kommunens krisorganisation och ska kunna inneha rollen som stabschef.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har akademisk utbildning, gärna inom risk- och krishantering, eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har kunskap och erfarenhet av arbete med krisberedskap och/eller civilt försvar, gärna från offentlig verksamhet. Kunskap inom säkerhetsskydd är meriterande.
Arbetet som beredskapssamordnare kräver stor flexibilitet och kräver att du är van att arbeta självständigt.
Som person är du ansvarstagande, strukturerad och noggrann. Du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och vi förutsätter att du har lätt för att samarbeta med andra.
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och för att bli aktuell för tjänsten som beredskapssamordnare behöver du ha svenskt medborgarskap. Tjänsten kommer tillsättas efter godkänd säkerhetsprövning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

ÖVRIGT
Du söker tjänsten via Offentliga Jobb.

Betyg och intyg behöver inte bifogas ansökan utan tas med vid en eventuell intervju.
Intervjuer kommer att hållas den 23 och 34 maj.

Ljungby kommun erbjuder In- och medflyttarservice. Det vill säga ett antal tjänster som ska göra det lättare att byta livsmiljö och flytta till vår kommun.
Maila [email protected] om du vill veta mer om vad vi kan hjälpa dig med i samband med en flytt till Ljungby kommun.

I Ljungby kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Kommunen tar ansvar för hela rekryteringen
och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonssäljare. Visa mindre

Säkerhet- och beredskapssamordnare

Ansök    Jul 5    Ljungby kommun    Säkerhetsrådgivare
I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans och vi siktar på att bli 35 000 invånare år 2035. Vi som jobbar här är öppna, vi är framåt och vi vill. Varje medarbetare hos oss är med och gör skillnad för alla som bor och lever i vår kommun. Vill du vara med? Enheten för säkerhet och beredskap är en del av avdelningen Administration och säkerhet på kommunledningsförvaltningen. Enheten arbetar bland annat med krisberedskap, civilt försvar, informationss... Visa mer
I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans och vi siktar på att bli 35 000 invånare år 2035. Vi som jobbar här är öppna, vi är framåt och vi vill. Varje medarbetare hos oss är med och gör skillnad för alla som bor och lever i vår kommun. Vill du vara med?

Enheten för säkerhet och beredskap är en del av avdelningen Administration och säkerhet på
kommunledningsförvaltningen. Enheten arbetar bland annat med krisberedskap, civilt försvar, informationssäkerhet, GDPR och brottsförebyggande arbete. I dagsläget består enheten av tre medarbetare förutom säkerhetschefen.

Vår senaste medarbetarenkät visar att 95% tycker att jobbet känns meningsfullt, 82% anser att de lär och utvecklas i sitt dagliga arbete och 83% tycker att de har en bra arbetsgivare som de kan rekommendera till sina vänner. Undersökningen visar också att 96% av våra medarbetare upplever att deras chef har tillit till att de utför sitt arbete på ett bra vis. Tillitsbaserad styrning och ledning är Ljungby kommuns ledningsfilosofi och något vi vill ska genomsyra vår organisation.

Läs mer om oss som arbetsgivare på www.ljungby.se/jobb.

ARBETSUPPGIFTER
Ljungby kommun söker dig som vill vara med och skapa en tryggare kommun inom säkerhet och beredskapsområdet. Det händer mycket inom ämnesområdet och vi har behov av en säkerhet- och beredskapssamordnare för detta arbete.
På säkerhets- och beredskapsenheten arbetar vi med frågor inom hela skalan från förebyggande till kriser och till större extraordinära händelser samt höjd beredskap.
Arbetsuppgifterna kommer finnas inom hela enhetens ansvarsområde men med fokus på krisberedskap och informationssäkerhet. Du kommer både i grupp och självständigt utföra utredningar, ta fram underlag och genomföra planerade förekommande arbetsuppgifter.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du är kommunikativ, har lätt för att samarbeta samt att du lär dig snabbt. Vi ser att du har förmåga att sätta dig in i nya områden och att du kan omsätta myndigheter och andras krav till praktiskt arbete.
Du har en akademisk examen inom till exempel beredskapsfrågor, informationssäkerhet eller risk management. Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunal verksamhet.
Då tjänsten är tidsbegränsad kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Du söker tjänsten via Offentliga Jobb.

Betyg och intyg behöver inte bifogas ansökan utan tas med vid en eventuell intervju.

Hos oss är balans i livet viktigt! Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete med familj och fritid, därför tillämpar vi flextid i de verksamheter där det tillåter. Vi har möjlighet till semesterväxling, subventionerat årskort med Länstrafiken, friskvårdsbidrag och mycket annat. Som medarbetare har du gratis medlemskap i personalklubben, vilket ger möjlighet till gratis träning och bad vid närliggande träningsanläggning och äventyrsbad, samt möjlighet att delta i andra aktiviteter.

Ljungby kommun erbjuder In- och medflyttarservice. Det vill säga ett antal tjänster som ska göra det lättare att byta livsmiljö och flytta till vår kommun.
Maila [email protected] om du vill veta mer om vad vi kan hjälpa dig med i samband med en flytt till Ljungby kommun.

I Ljungby kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Kommunen tar ansvar för hela rekryteringen
och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonssäljare. Visa mindre

Beredskapssamordnare

Ansök    Sep 8    Ljungby kommun    Säkerhetsrådgivare
Ljungby kommuns värdegrund är vi är öppna, vi är framåt och vi vill. Det betyder att vi håller vad vi lovar, löser problem tillsammans, är modiga och kreativa och har service i fokus. Kommunen växer med visionen "I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans. 35 000 invånare år 2035" och vi vill ha med dig på den resan. Vill du vara med? Krisberedskap och civilt försvar får ett allt starkare fokus i samhället. För att möta de krav som ställs på kommune... Visa mer
Ljungby kommuns värdegrund är vi är öppna, vi är framåt och vi vill. Det betyder att vi håller vad vi lovar, löser problem tillsammans, är modiga och kreativa och har service i fokus. Kommunen växer med visionen "I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans. 35 000 invånare år 2035" och vi vill ha med dig på den resan. Vill du vara med?

Krisberedskap och civilt försvar får ett allt starkare fokus i samhället. För att möta de krav som ställs på kommunen behöver vi förstärka arbetslaget inom kommunens säkerhet- och beredskapsenhet. Vi söker därför en engagerad och driven person till en projekttjänst på 12 månader. Möjlighet till förlängning kan finnas.

Säkerhet- och beredskapsenheten är en del av kansliavdelningen men leds av kommunens säkerhetschef som också har personalansvar för enhetens medarbetare. Enheten ansvarar för att samordna kommunens arbete med krisberedskap, civilt försvar, informationssäkerhet, GDPR och brottsförebyggande arbete.

Besök oss gärna på www.ljungby.se/jobb

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som beredskapssamordnare kommer du i huvudsak arbeta med kommunens övergripande beredskapsplanering för civilt försvar och vara den som leder arbetet med att forma kommunens krigsorganisation. Konkret kommer det innebära att hålla ihop arbetet och driva det framåt, ta fram planer och styrdokument, utbilda och säkerställa samverkan internt och externt.

Utöver arbetet med civilt försvar kommer du tillsammans med övriga på enheten arbeta med uppgifter kopplade till kommunens krisberedskap och den överenskommelse som finns mellan stat och kommun. En uppgift är att säkerställa att beslutade trygghetspunkter kan aktiveras och bemannas i händelse av kris, men i tjänsten kommer även andra uppdrag att ingå. Som beredskapssamordnare ingår du i kommunens krisledningsorganisation.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har akademisk utbildning, gärna inom risk- och krishantering, eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du ska ha kunskap och erfarenhet av projektledning och erfarenhet av arbete med civilt försvar och/eller krisberedskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet.

Som person är du ansvarstagande, strukturerad, analytisk och noggrann. Du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och är van vid att arbeta självständigt. Vi förutsätter att du har lätt för att samarbeta med andra både inom egna förvaltningen och andra verksamheter i kommunen, andra myndigheter och övriga externa parter.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och för att bli aktuell för tjänsten som beredskapssamordnare behöver du ha svenskt medborgarskap. Tjänsten kommer tillsättas efter godkänd säkerhetsprövning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

ÖVRIGT
Du söker tjänsten via Offentliga Jobb.

Betyg och intyg behöver inte bifogas ansökan utan tas med vid en eventuell intervju.

Kommunen tar ansvar för hela rekryteringen och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonssäljare. Visa mindre