Lediga jobb som Ombudsman i Ljungby

Se lediga jobb som Ombudsman i Ljungby. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Ljungby som finns hos arbetsgivaren.

Ombudsman för ABF Kronoberg

Ansök    Jun 3    Abf Kronoberg    Ombudsman
Vi söker nu en ny ombudsman som är väl förtrogen med arbete i idéburna organisationer och djupt rotad i arbetarrörelsens värderingar. Du bör ha en gedigen erfarenhet av att leda personal och av att arbeta med idé- och målstyrning. Du är relationsskapande och bygger förtroende och tillit såväl internt i organisationen som i relationen till externa parter. Som ledare är du inkluderande och tydlig, du inbjuder till delaktighet och eget ansvarstagande. Vikti... Visa mer
Vi söker nu en ny ombudsman som är väl förtrogen med arbete i idéburna organisationer och djupt rotad i arbetarrörelsens värderingar.
Du bör ha en gedigen erfarenhet av att leda personal och av att arbeta med idé- och målstyrning. Du är relationsskapande och bygger förtroende och tillit såväl internt i organisationen som i relationen till externa parter.
Som ledare är du inkluderande och tydlig, du inbjuder till delaktighet och eget ansvarstagande. Viktigt att du är van vid att leda medarbetare som jobbar med frihet under ansvar.


I uppdraget som ombudsman ansvarar du för:
- Driva arbetet och att uppnå uppsatta mål på uppdrag av styrelsen
- Att leda och utveckla det dagliga arbetet på avdelningen
- Verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö
- Att upprätta goda relationer och kontakter med medlems- och samverkansorganisationer samt företrädare för kommun och region. Du samverkar också med övriga ABF-enheter i länet.
- Att skapa förutsättningar för att samtliga medarbetare på bästa sätt skall kunna vara med och bidra till att uppfylla uppsatta mål.


Förutom sedvanlig info med CV och personligt brev behöver du besvara följande frågor:
- Vad betyder folkbildning för dig?
- Vilken erfarenhet har du av studieförbund?
- På vilket sätt delar du arbetarrörelsens värderingar?
- Varför söker du denna tjänsten?
- Var ser du dig själv om fem år?


ABF Kronoberg är en av två avdelningar i Kronobergs län. I vår avdelning finns 4 kommuner, Ljungby, Markaryd, Lessebo och Älmhult.
ABF Kronoberg har också distriktsansvaret i länet. Detta innebär att vi bland annat ansvarar för den pedagogiska utvecklingen för våra regionala medlemsorganisationer samt att vi håller en tät och bra dialog med Region Kronoberg.
Vår huvudexpedition ligger i Ljungby men expeditioner och möteslokaler finns även i våra övriga kommuner. Vi är idag 14 medarbetare i våra fyra kommuner som tillsammans arbetar med att organisera och genomföra lokal folkbildningsverksamhet.
För oss är samverkan med våra medlems- och samverkansorganisationer en central del i arbetet och tillsammans med dem strävar vi efter att tillgodose deras bildningsbehov och ge tillgång till kultur både i form av upplevelser och eget skapande.
All vår verksamhet tar sin utgångspunkt i ABFs riktlinjer och vårt Idéprogram där vi särskilt väljer att lyfta fram nedanstående punkter för att belysa vår identitet.
- ABF vill genom en fri och frivillig bildningsverksamhet, grundad på jämlikhetens, solidaritetens och demokratins principer främja, och själv delta i, en samhällsomdaning i överensstämmelse med arbetarrörelsens grundläggande värderingar.
- ABF strävar efter ett samhälle som bejakar alla människors lika rätt att vara olika. Ett samhälle där människovärdet är viktigare än marknadsvärdet och där demokratin är överordnad marknaden. Ett samhälle och en värld med en hållbar och solidarisk utveckling som kan möta dagens och framtidens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter.


Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner. Folkbildning är utbildning och bildning utanför den traditionella skolvärlden. I Sverige sker folkbildningen främst i studieförbund och på folkhögskolor.


Anställningsvillkor
Tjänsten är på heltid och påbörjas med en provanställning på 6 mån.
Vi tillämpar målstyrd arbetstid.
ABF har kollektivavtal med fackförbundet Handels.
Tjänsten kräver körkort och tillgång till egen bil.
Välkommen med din ansökan! Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan.
Maila din ansökan med svar på frågorna, personligt brev och CV senast 19 juni 2022 till [email protected]. Skriv ”ansökan ombudsman” i ämnesraden. Visa mindre

Studieombudsman

Ansök    Nov 20    Abf Kronoberg    Ombudsman
Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi är partipolitiskt obundna men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. ABF är, och ska vara, en förändringskraft för ökad jämlikhet och en mer deltagande demokrati. Vi tror på lärande och bildning och stimulerar till vidareutveckling. Vår värdegrund utgår från vårt idéprogram som är vår ideologiska kompass i vardagen och vi står för kreativitet, förändring och gemenskap. ... Visa mer
Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi är partipolitiskt obundna men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. ABF är, och ska vara, en förändringskraft för ökad jämlikhet och en mer deltagande demokrati. Vi tror på lärande och bildning och stimulerar till vidareutveckling. Vår värdegrund utgår från vårt idéprogram som är vår ideologiska kompass i vardagen och vi står för kreativitet, förändring och gemenskap.

I Kronobergs län finns två avdelningar varav vår avdelning, ABF Kronoberg, är den ena. Vi är nu i behov av en ny Studieombudsman. Vår avdelning består av de fyra kommunerna Ljungby, Markaryd, Lessebo och Älmhult.
Avdelningen ABF Kronoberg har också distriktsansvaret i länet vilket innebär att vi bland annat ansvarar för den pedagogiska utvecklingen för våra regionala medlemsorganisationer. Vi säkerställer också en tät och bra dialog med Region Kronoberg.
Avdelningen består idag av 12 medarbetare som tillsammans arbetar med att organisera och genomföra lokal folkbildningsverksamhet. Vårt kontor med flest medarbetare är i Ljungby men expeditioner och möteslokaler finns även i våra övriga kommuner. I arbetet som chef ingår det att besöka personalens arbetsplatser i respektive ort.

Dina arbetsuppgifter
I uppdraget som ombudsman inom ABF ansvarar du för att driva det dagliga arbetet framåt mot uppsatta mål och du svarar mot både styrelsen och distriktet. Detta innebär att du leder och utvecklar det dagliga arbetet på avdelningen samt säkerställer en verksamhet, ekonomi, personalgrupp och arbetsmiljö i balans.
Du representerar ABF och förväntas därmed skapa och upprätthålla goda relationer med såväl medlems- och samverkansorganisationer som företrädare för kommun och region. Detta ställer krav på ett diplomatiskt och förtroendeskapande förhållningssätt. Då det finns en till ABF-avdelning i länet så ansvarar du även för en god samverkan med denna.
I rollen ingår att bedriva ett gott ledarskap och skapa förutsättningar för att samtliga medarbetare på bästa sätt ska kunna bidra till måluppfyllelse.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har en god ledarskapsförmåga och tidigare erfarenhet av ledarskap. Du bör också ha erfarenhet av tidigare omorganiseringar och att leda ett arbete i en föränderlig kontext. Du bör vara stresstålig och kunna ha många bollar i gång samtidigt. Dagens arbetsuppgifter innebär att man har goda IT kunskaper i löner, fakturering, budgetredovisning och bokslut.
Vi ser det som en fördel om du har lokal förankring i någon av våra fyra kommuner. Har du erfarenhet av folkbildning är detta meriterande och vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och värdesätter en god stämning hos medarbetarna, vidare tycker du om korta beslutsvägar och handlingskraft för beslut.


Anställningsvillkor
Tjänsten är på heltid och påbörjas med en provanställning på 6 mån.
Vi tillämpar målstyrd arbetstid och har kollektivavtal med fackförbundet Handels.
Tjänsten kräver körkort och tillgång till egen bil.

Kontaktpersoner:
För mer information om tjänsten kontakta:
Helen Bengtsson
Ordförande
0705680828
[email protected]

Facklig Företrädare Handels
Cecilia Karlsson
[email protected]
0372–737761

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer sker löpande så tveka inte utan skicka in din ansökan med personligt brev och CV senast 13/1 2023 till [email protected]. Skriv ”ansökan ombudsman” i ämnesraden.


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre